måndag 21 juli 2014

Mot Göteborg

Lysekil lyser vackert på kvällen.
Började morgonen med att hämta upp nätet, hade förhoppning om att lyckas lura en vacker, skimrande öring. Så blev det inte, men väl en smarrig makrill som just i detta nu ligger och röks i vår nya MiniChef smoker.
Uppställning och inräkning av besättning på däck 08.00 för avfärd klockan nio.....så blev det inte, endast kapten hade ställt klockan, resterande snusade och sov i godan ro. Måste få bättre pli på dem, kan ju inte sova bort semestern på det där sättet.
Klarblå himmel, varmt i luften och en vind på ca 10 m/s. Lade ut rutten för att maximera solintaget mot våra bleka kroppar och minimera gung.


Trängseln av båtar som färdas inomskärs och stekande hettan i 7 knop gjorde att vi tröttnade på den strategin redan efter att passerat Gullholmen, så när vi kom ut på Kärringöfjorden gick vi utomskärs. 2750 varv och 21 knop är perfekt marschfart, den farten höll vi i princip ner till 8-knopsskyltarna i Göteborg...blev nog en överträdelse av hastighetsgräns vid Öckerö, vilket vi blev uppmärksammande på av en annan båt som gjorde fingret åt kapten. Nu hann inte kapten upplysa den andra båten om att kapten inte är intresserad av sex med män....något som den andra personen förmodligen inte visste. (det vet ju alla att det var dem gamla grekerna som började med att pekar fingret åt andra...vilket då betydde sex med män)
Älvsborgsbron
På sjön lever vi efter devisen "är man stor ska man va snäll" som jag gissar alla NordWestägare fått höra vid leverans av sin båt :)

Vi angjorde Lilla Bommen i strålande väder och fullt med människor...inget pompa och ståt mötte oss, men väl kära Nettan och Hanna som var och gjorde Göteborg.
Redo att angöra Lilla Bommen
Här ligger vi perfekt, supermysigt och så centralt det kan bli. Massor att göra för kidsen och bäst av allt (iaf för Wille) är en QP-ramp där han kan köra kickbicke.

På kvällen fick vi besök av Roger som jag inte träffat på säkert 15 år, fantastiskt kul och va lätt det är att träffa sina barndomsvänner...det bara klickar och man fortsätter direkt där man sist slutade, fast med nya erfarenheter och andra personligheter.