fredag 18 juli 2014

4 veckor på havet!


Sista kvällen i Gränna och pirr i magen av förväntan, för i morgon är det havet som gäller i 4 hela veckor framöver.
Som vi har väntat på den här dagen...friheten, äventyren och alla spännande möten med nya människor som i de flesta fall är oerhört inspirerande.
Vi har bestämt att inte stressa utan ligga ett par dagar på de platser vi kommer till, i alla fall så länge det är fint där vi hamnar.
Norra delen av västkusten är så här i juli överfull med båtar och jag är inte förvånad om vi svenskar är i minoritet, inget fel i det, men platsbristen är påtaglig och det enligt oss inte så jättekul att behöva gå in i hamn redan vid 12-13 snåret för att få plats.

I år har vi därför beslutat att först gå söderut mot Göteborg och sedan ta oss vidare mot underbara Danmark. Läsö, Säby och Skagen. Därifrån är planen att korsa Skagerak och gå rakt över till Norge, vi hoppas sikta Risör. Allt beror på vilket humör vädrets makter är på. Skagen - Risör är en sträcka på ca 75 sjömil där i alla fall 50 sjömil kommer vara utan att se land.
Är havet lugnt så bör vi komma över på ca 4 timmar. (mer info om detta kommer :) )

Vi har gjort allt för att minimera eventuella fel. Båten och framförallt motorerna är dubbel och trippelkollade...oljor och andra nödvändiga vätskor är påfyllda så jag hoppas att vi kan åka i 4 veckor utan bekymmer.

Planerad färdväg.

Planerad färdväg. Totalt ca 350 nm.

Nu håller vi tummarna för att inte råka ut för några större bekymmer!

vill ni följa oss kan ni antingen ladda ner marinetraffics app eller gå till marinetraffic.com sök båt "costa chorta II" då ser ni oss på AIS.

Allt gott!