måndag 16 juli 2012

En natt i Strömstad blev till tre

Efter att ha legat ute på en i stort sett öde ö (om man bortser från fåren, svanarna & fiskmåsarna) så var det riktigt skönt att komma till en gästhamn.

Vi ligger nu i den Södra hamnen i Strömstad med ca 300 gästplatser.
Har aldrig skådat en så stor gästhamn -  här finns allt !

Efter shopping & lunch på stan på lördagen tog vi gummibåten bort till Kebalviken där det finns ett Spa. Där spenderade vi hela eftermiddagen ....


Om ni har vägarna förbi Strömstad i sommar rekommenderas ett besök där.
Kanske lite dyrt men roligt för både barn & vuxna.


På lördagen har det varit sol & bad väder och vi åkte med gummibåten till en liten holme utanför gästhamnen. Där fick vi en bergsknalle för oss själva att bara ligga o softa på




På kvällen blåste det upp rejält, ungefär 14 m/s och det kändes och hördes verkligen. Segelbåtarnas mastar "sjöng" för oss.


Bella har hittat en ny kompis som heter Sofie och hon kommer från Telemark i Norge.
De förstår varann sådär ... men på något sätt löser det sig.

Isabelle och Sofie tar ett kvällsdopp

Som av en händelse har hon en lillebror som också heter William ... men William & William är lite mer blyga och har inte kommit igång o leka ännu.

Idag var tanken att vi skulle fortsätta norrut till Halden i Norge (ska tydligen vara dritt-dyrt där enligt en brygg-granne som vi pratade med tidigare idag)
Tyvärr satte vädret stopp för vår resa, solen skiner och det är varmt men det blåser alldeles förmycket.  I byarna har det har blåst upp till 17 m/s så vi har fått spendera dagen med shopping istället.





Efter stadstur och god middag med färsk torsk, Sandefjordsmör, potatis och musslor så softar vi nu i soffan med en godispåse och kollar på Wallander på TV4.


Isabelle, William & William








Barnen har varit ute och fiskat med sina kompisar
vid bryggan







Imorgon ska det bli lugnare ... då lämnar vi Strömstad tidigt på morgonen och fortsätter vårt äventyr.