tisdag 28 maj 2013

Start av generator

MasterVolt Whisper 3.5 Dieselgenerator
Jag har dragit på driftstarten i ett par veckor, men nu var det dags. Tog semester på fredagen så jag kunde få support av Mastervolt vid starten.
Tydligen är det så att om inte generatorn startar på 2-3 försök så kan man fylla hela motorn med vatten och det hade jag inte större lust med.
Mitt huvudbry för driftstarten var dock överdriven och med Mastervolts hjälp startade generatorn direkt och går som en klocka, men better safe, then sorry som nån klok har sagt.
Att vara oberoende av landström eller av att behöva starta motorerna för att producera el känns oerhört bra.
Vi förbrukar mängder med el då vi vill leva lika bekvämt som hemma och batterierna vill vi hålla i topptrim då det är sanslöst dyrt att behöva köpa nya.
Att få lära sig något nytt känns ännu bättre och nu vet jag till nästa år.
Ska tillägga att MasterVolt är suveräna på support och kundservice. Har haft en del kontakt med dem under våren och har fått utmärkt hjälp varje gång.

söndag 19 maj 2013

Vart ska Ni åka?

Det första man möter på bryggan sjuttonde maj är en norrman, varpå man ställer sig frågan om han kommit fel....det hade han inte!
Innan vi kastar loss frågar han vart vi ska åka...Gullholmen svarar jag, han hade nog dragit i sig lite starka drycker för han svarar surt.... -med den?
-Ja, säger jag, det är dyrt att åka motorbåt..
Efter det förklarade han högt och tydligt att har man råd med en sån båt har man råd med diesel...
Jag svarade honom att jag bara skojade och att det inte är längden på båtfärden som är det viktiga...
Ett glas vin på fly sitter aldrig fel



Vi puttrar i 7 knop så får vi en timmas båtfärd så här på kvällen....
Vi skildes som vänner i alla fall..

Äntligen lite värme i luften och perfekt kvällstur på flybridge....det är verkligen "the shit" att få åka fly...det är där allt händer och den naturliga samlingsplatsen!
Vi kom in till ett lugnt och stilla Gullholmen, ingen stress som under juli. Ett femtontal båtar total och vi la oss precis utanför Skottarn.
Jag har inte varit helt övertygad om elgrillens förträfflighet, men jag måste säga att den är bättre än jag kommer ihåg från förra året. 

Som familjens grillmästare tillagades enligt gästerna en fantastisk saftig och smakrik kyckling. Kapten hade fixat det andra så hon övervakade grillningen på bekvämt avstånd i soffan.


Efter en god natts sömn var planen att åka ut till Måseskär och fiska...både Isabelle och jag älskar att fiska.
Vinden var som vanligt denna vår påtagligt stark, men vi beslöt att åka ut och prova i alla fall. Väl ute insåg vi snabbt att ligga och driva skulle förmodligen inte fungera då vi drev väldigt snabbt.
Jag riggade och släppte i alla fall ner. När jag skulle spännan linan var det tvärstopp. I förtvivlan ropar jag att det var väl h.... att man ska få bottennapp också...
Men det var inte bottennapp, det var en fin torsk på runt 3 kilo...dessvärre blev det inget kort då vi alla var alltför exalterade. Katja var väl först mindre nöjd då vi störde hennes solande, men hon blev snart glad igen då jag som lovat fixade dagens middag.

Mys i soffan till Eurovisionsfestivalen.
Fisket var dock slut och vi satte kurs utomskärs mot Marstrand som alltid är trevligt att besöka.
Det gick ganska grov sjö och som alltid kom den från sidan, men jag blir lika imponerad och glad varje gång att båten går så fantastiskt fint i sjön. Man märker knappt av det.
Vi kom in till Marstrand i lagom tid till att Sverige spelade semifinal mot Finland i hockey VM. För båtfridens skull var det väl tur att Sverige vann.
Kvällen ägnades åt Eurovisionsfestivalen och dagen efter åt att gå upp till Carlstens fästning som dessvärre var stängd.
Då vädret försämrades lämnade vi Marstrand ganska tidigt och mötte upp Ulla och Leif i Ellös gästhamn för lite fika och kaffe.
Helgen har för få dagar och man blir tvungen att åka hem alltför snabbt