söndag 25 september 2011

En havets Ferrari

Att komma till Nord West första gången och få träffa Benny som är grundare, ägare, båtfantast och både driver och designar dessa makalösa båtar var en suverän upplevelse.
Orusts båtbyggare är kända för sin extremt höga kvalitet och fina hantverk med varv som Hallberg Rassy, Najad och Nord West, men att det  är sån otrolig skillnad jämfört med "massproducerade" båtar var vi inte medvetna om.
Vi åkte till NW på vinst och förlust för det var väl inte riktigt den båt vi hade tänkt oss. (Det är väl typiskt mänskligt, att man alltid ska vara så snabb att döma).
Först gick vi en rundtur i produktionen, där Benny hela tiden berättade om hur tillverkningen går till om varför man väljer vissa material och hur viktiga alla delar till en båt är, kanske framförallt dom som inte syns för att få en sjövärdig båt som man kan köra och leva i utan att bli begränsad.

Där fick vi en riktig aha-upplevelse, med alltifrån hur mycket laddningen från landströmen ger till att man inte väljer vita eller genomskinliga slangar till vatten och avlopp.

När vi sedan klev ombord på 370 Sports Top var det kört, detta var båten vi skulle ha. Den hade allt som vi önskade och mer därtill.
Om vi inte köpte denna så skulle vi inte köpa någon båt, så ofantligt stor var skillnaden mot andra märken.
Vi försökte spela oberörda, men jag är rätt säker på att det syntes att vi var fast.